sreda, 13 novembar 2019 11:07

Svaka ideologija bira kostim

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Velika mi je čast da sam dobila ovu nagradu kao što mi je bila velika čast da sam deo autorskog tima „Kavkaskog kruga kredom“, da su me zvali reditelj Paolo Mađeli i dramaturginja Željka Udovičić Pleština. Želim se zahvaliti organizatorima ovog festivala, Narodnom pozorištu Sarajevo i Sceni MESS i nadam se da se vidimo opet nekada sa drugom predstavom, rekla je Lejla Hodžić, nagrađena Ardalionom za najbolju kostimografiju 24. JPF „Bez prevoda“.

-Kostimografija Lejle Hodžić pokazuje dosledno sproveden likovni rukopis ispoljen u izboru teksture materijala i kolorističkih detalja. Značenjski sloj kostimografije odslikava  užase rata, zapravo vidimo kako neki njegovi delovi postaju artefakti zločina i da svaka ideologija bira kostim za poneti umesto čoveka koga treba spasiti, obrazložio je odluku stručni žiri.

Lejla Hodžić trenutno sarađuje na projektu sa Dinom Mustafićem i kada mu je prenela vest o nagradi reditelj Mustafić joj je rekao “Idi odmah!”, kroz osmeh prepričava dobitnica Ardaliona radost svih prijatelja i brojne pozive i čestitke koje je primila zbog postignutog uspeha.

Slađana VasiljevićГалерија слика

Више из ове категорије « Nagrada posvećena Užicu Lepo se osećam kod vas »
logo jpf trans

 XXVII JUGOSLOVENSKI POZORIŠNI FESTIVAL - BEZ PREVODA
"Parče hleba, parče neba"

Od 1.do 7.novembra 2022.godine


logo pozoriste 180


grad uzice

logo jpf trans
 

1. nov: Atelje 212 Beograd
ROLERKOSTER

2. nov: JDP Beograd
ČUDO U ŠARGANU

3. nov: ZKM Zagreb
EICHMANN U JERUZALEMU

4. nov: NP Užice
MESEC(DANA)NA SELU

5. nov: Pozorište Prijedor, Gledališče Koper
JUGOSLAVIJA, MOJA OTADŽBINA

6. nov: GP Podgorica, Festival Barski ljetopis
BEZ PORTFELJA

7. nov: NP Beograd
RAT I MIR