sreda, 13 novembar 2019 10:32

Lepo se osećam kod vas

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Smišljala sam u glavi šta ću da kažem, ali sam sada sve zaboravila. Prije svega želim da se zahvalim festivalu i divnoj publici, žiriju, svom ansamblu i autorskom timu predstave „Kavkaski krug kredom“. Ovo mi je druga nagrada na Jugoslovenskom pozorišnom festivalu i nadam se da ću se ponovo vratiti, jer zaista se lijepo osećam kod vas, rekla je Maja Izetbegović, nagrađena Ardalionom za najbolju žensku ulogu za ulogu Gruše u predstavi „Kavkaski krug kredom! Bertolda Brehta u režiji Paola Mađelija i koprodukciji Narodnog pozorišta Sarajevo i Scene MESS.

-Maja Izetbegović kreira ulogu Brehtove Gruše kao osobu koja u vremenu promenljivih ideologija ostaje dosledna slika plemenitosti, dobrote i hrabrosti. Bez trunke patetike, svoju ranjivost preokreće u snagu i podseća nas na to da je empatija reč koja nema i ne sme da ima cenu, obrazložio je svoju odluku Stručni žiri.

Podsetimo, Maja Izetbegović nagrađena je i 2012. Ardalionom za epizodnu ulogu u predstavi „Sumnja“ Patrika Šenleja u režiji Selme Spahić, produkciji Kamernog teatra 55 iz Sarajeva, čiji je ova glumica član.

Slađana Vasiljević


Галерија слика

logo jpf trans

 XXVII JUGOSLOVENSKI POZORIŠNI FESTIVAL - BEZ PREVODA
"Šta misliš o svom ocu?"

Od 1.do 7.novembra 2023.godine

logo pozoriste 180
grad-uzice.jpg

ministarstvo kulture

logo jpf trans
 

1. nov: NP Beograd
DECA

2. nov: JDP, Beograd
EDIP

3. nov: GDK Gavella, Zagreb
NAŠ RAZRED

4. nov: NP Sarajevo
IVANOV

5. nov: NP Beograd
OČEVI I OCI

6. nov: CNP, Podgorica
NESPORAZUM

7. nov: Atelje 212, Beograd
OTAC