četvrtak, 12 novembar 2015 13:37

Prijem u Gradskoj kući

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Rukovodstvo grada Užica, gradonačelnik Tihomir Petković i članica Gradskog veća Jelena Vasović priredili su prijem za organizatore i članove stručnog žirija XX Jugoslovenskog pozorišnog festivala.


-Festival je bogat programski, organizaciono a grad živi sa festivalom ne samo uveče već i tokom dana uz bogat prateći program, pohvalio je XX JPF Dr Ivan Medenica, predsednik stručnog žirija.

- Imam utisak da je za 20. godina stvorena dobra, zdrava atmosfera, a da je najveći kvalitet festivala užička publika, dodao je Medenica.

-Ovde vlada posebna atmosfera koje nema na drugim festivalima, a njegova specifičnost je izgrađena i negovana publika, potvrdila je i dr Tatjana Dinulović, članica žirija koja šesti put gostuje u Užicu na JPF.

- Niste svesni koliko je specifična užička publika, koliko se interesuje za predstave i informiše o njiima, čak me je i kasirka u jednoj prodavnici pitala da li ima karata za određenu predstavu jer bi volela da je gleda, rekla je Mia David, članica žirija i pozvala Gradsku upravu Užica da još više podrže festival u narednim godinama.

-Voleo bih da sledeće godine dovedem studente iz Osijeka da prate ovaj festival jer ovde mogu mnogo toga da nauče, poželeo je Zlatko Sviben, član žirija JPF koji je trenutno angažovan i na režiji komada “Čedomir Ilić/ Hromi ideali” u NP Užice.

Gradonačeknik Tihomir Petković zahvalio je članovima žirija na podršci Jugoslovenskom pozorišnom festivalu.
-Nepodeljeno je mišljenje je da je Jugoslovenski pozorišni festival ključna manifestacija u gradu i da u budućnosti neće biti zakinut sa novcem, obećao je gradonačelnik Petković.

Razmenjene su ideje o kulturnom turizmu za koji postoji potencijal i mogućnostima da se zajedno sa Čejetinom pokrenu takvi projekti, a za sećanje na susret gostima su uručeni pokloni koji će ih podsećati na boravak u Užicu.

Галерија слика

Више из ове категорије « Kazimir i Karolina - 3,96 Bilten br. 5 »
logo jpf trans

 XXVII JUGOSLOVENSKI POZORIŠNI FESTIVAL - BEZ PREVODA
"Parče hleba, parče neba"

Od 1.do 7.novembra 2022.godine


logo pozoriste 180


grad uzice

logo jpf trans
 

1. nov: Atelje 212 Beograd
ROLERKOSTER

2. nov: JDP Beograd
ČUDO U ŠARGANU

3. nov: ZKM Zagreb
EICHMANN U JERUZALEMU

4. nov: NP Užice
MESEC(DANA)NA SELU

5. nov: Pozorište Prijedor, Gledališče Koper
JUGOSLAVIJA, MOJA OTADŽBINA

6. nov: GP Podgorica, Festival Barski ljetopis
BEZ PORTFELJA

7. nov: NP Beograd
RAT I MIR