četvrtak, 10 oktobar 2019 14:27

Junak mog doba: Duško Vujošević

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Zavisi sa koje strane sagledavate svet, šta vas boli, šta vam prija, šta vam je u fokusu zanimanja. Junak mog doba je Duško Vujošević, košarkaška legenda koji je sa „Partizanom“ osvojio 13 titula prvaka države, četiri regionalne lige i dva puta odveo "Partizan" na final four Evrolige. U vreme njegove ere i dominacije ugašena je izvorna "Crvena zvezda".

Duško Vujošević je čovek koji mi je doneo toliko radosti da sam pričao u šali, a u svakoj šali ima pola zbilje, da bih sa njim išao i tamo gde prirodno i sociološki ne pripadam. Mi "Grobari" ga iz poštovanja zovemo generalom.

On je moj omiljeni opozicionar! Doživeo je ono što se dešava u lošim filmovima, da je posle svega što je uradio za taj klub skrajnut, marginalizovan, zato što nije bio politički podoban. Svoj košarkaški hleb sada zarađuje na nekim drugim terenima, na nekim drugim klupama, a bez njega „Partizan“ doživljava sunovrat, ide stranputicama i, po mom mišljenju, neće se vratiti na put slave.

Sada da „Partizan“ osvoji titulu prvaka Evrope sa drugim trenerom, on ne može ostaviti trag u srcima navijača. Jedan je Dule Vujošević, kaže Vladimir Lojanica, novinar "Blica".

Више из ове категорије « Junak mog doba: Onaj koji ne odustaje Junaci našeg doba »
logo jpf trans

 XXVII JUGOSLOVENSKI POZORIŠNI FESTIVAL - BEZ PREVODA
"Parče hleba, parče neba"

Od 1.do 7.novembra 2022.godine


logo pozoriste 180


grad uzice

logo jpf trans
 

1. nov: Atelje 212 Beograd
ROLERKOSTER

2. nov: JDP Beograd
ČUDO U ŠARGANU

3. nov: ZKM Zagreb
EICHMANN U JERUZALEMU

4. nov: NP Užice
MESEC(DANA)NA SELU

5. nov: Pozorište Prijedor, Gledališče Koper
JUGOSLAVIJA, MOJA OTADŽBINA

6. nov: GP Podgorica, Festival Barski ljetopis
BEZ PORTFELJA

7. nov: NP Beograd
RAT I MIR