ponedeljak, 21 oktobar 2019 22:00

Junak mog doba: Novak Đoković

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Sport daje mnoge uzore ali malo je onih koji su tako inspirativni kao Novak Đoković. On je idol nacije, ne samo zbog toga što je teniser broj jedan, već prosto zbog toga što je ono što jeste. Njegova harizma pleni, o njemu se priča, piše, vode se polemike, a zbog njegovih mečeva noćima ostajemo budni. Van terena takođe pleni. Osnovao je i fondaciju sa ciljem da pomogne deci u Srbiji, ublaži im patnje i pruži im ono što im je neopodno.

O Noletu bi moglo da se napiše mnogo toga, ali pomenuću samo da sam imala priliku dva puta da pravim intrvju sa njim i shvatim koliko je on jedan sasvim običan čovek, kao svako od nas. Neko ko je uspeo da razbije učmalost i stereotipe naše sredine na najbolji mogući način, zaslužuje divljenje.

Prilikom nedavnog boravka u Kini, pitali su me iz koje zemlje dolazim. Kada kažem da sam iz Srbije Kinezi onda uz široki osmeh na licu kažu „A Nole!“ Prepoznaju nas po njemu. I nije ni čudo što je Novak idol mladih u Srbiji i što po njemu žele da nazovu osnovne škole, mostove, da napave novčanice, da ga kandiduju za predsednika... Definitivno, Novak je junak mog doba, kaže Zorica Đoković, novinarka “Vesti”.

logo jpf trans

 XXVII JUGOSLOVENSKI POZORIŠNI FESTIVAL - BEZ PREVODA
"Parče hleba, parče neba"

Od 1.do 7.novembra 2022.godine


logo pozoriste 180


grad uzice

logo jpf trans
 

1. nov: Atelje 212 Beograd
ROLERKOSTER

2. nov: JDP Beograd
ČUDO U ŠARGANU

3. nov: ZKM Zagreb
EICHMANN U JERUZALEMU

4. nov: NP Užice
MESEC(DANA)NA SELU

5. nov: Pozorište Prijedor, Gledališče Koper
JUGOSLAVIJA, MOJA OTADŽBINA

6. nov: GP Podgorica, Festival Barski ljetopis
BEZ PORTFELJA

7. nov: NP Beograd
RAT I MIR