subota, 19 oktobar 2019 22:00

Junak mog doba: Čovek koji misli

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Ljudi užičkog kraja, oduvek su se razlikovali po svojim razmišljanjima, svojoj mudrosti, od drugih u Srbiji. Jovan Cvijić je rekao, istražujući u ovom kraju i opisujući narod koji ovde živi, da "tupavih gotovo da nema". Medjutim, čini se da se to malo promenilo. Migracije, odlasci i dolasci ili nešto sasvim drugo, promenilo je one koji žive ovde.

Lakše je danas da neko razmišlja umesto nas. Previše je onih koji bi da upravljaju našim mozgovima, da nam nameću svoje mišljenje, da njih pitamo za naše mišljenje... Znam, mnogi će reći da je tako bilo i pre, ali da li je bilo baš u ovoj meri, nisam siguran.

Jedini kojima slepo veruju mnogi su mediji, ali kakvi? Ja koji sam unutra, u medijima, znam odlično kako to izgleda. Ne mislim svakako na lokal, to je kap u moru, već na one velike, najgledanije, najčitanije, najslušanije... Znam i one koji nameću to i takvo mišljenje, znam kako to rade, znam šta im je cilj, znam ko su oni. Zato, mali, obični ljudi, uključite svoj mozak, mislite svojom glavom. Ako ste takvi, onda ste vi junaci mog i našeg vremena, kaže Svetomir Milutinović, novinar Radio Užica.

Више из ове категорије « Junak mog doba: Majke heroine Junak mog doba: Čovek istine »
logo jpf trans

 XXVII JUGOSLOVENSKI POZORIŠNI FESTIVAL - BEZ PREVODA
"Šta misliš o svom ocu?"

Od 1.do 7.novembra 2023.godine

logo pozoriste 180
grad-uzice.jpg

ministarstvo kulture

logo jpf trans
 

1. nov: NP Beograd
DECA

2. nov: JDP, Beograd
EDIP

3. nov: GDK Gavella, Zagreb
NAŠ RAZRED

4. nov: NP Sarajevo
IVANOV

5. nov: NP Beograd
OČEVI I OCI

6. nov: CNP, Podgorica
NESPORAZUM

7. nov: Atelje 212, Beograd
OTAC