utorak, 21 april 2020 15:45

Majstor i Margarita

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

U okviru akcije #OstaniKodKuće Narodno pozorište Užice na svom youtube kanalu od večeras emituje snimak devete odabrane predstave. Publika će imati priliku da vidi inscenaciju dela “Majstor i Margarita” Mihaila Bulgakova u režiji Aleksandra Saše Lukača. Roman, a i predstava, sadrže istovremeno crni humor i ljubavnu priču, filozofsku zagonetku i fantastiku.

Da je Bulgakovljev roman upečatljivo adaptiran i prilagođen za scenu potvrdili su kritičari 15. Jugoslovenskog pozorišnog festivala koji su je uvrstili u zvanični repertoar. Marko Botić je tom prilikom rekao:” Ova predstava me ubijedila da užičko pozorište mnogo može i sve to hoće. Rijetko koje pozorište se odluči da ovaj komad postavi na scenu. "Majstor i Margarita" su nekoliko puta igrani u Hrvatskoj i sve su predstave propale zbog niza nedostataka. Kako su Užičani uspjeli pravo je čudo”.

Predstava je premijerno izvedena 10. septembra 2009. i na 46. Festivalu “Joakim Vujić” donela je nagrade za glumu Bojani Zečević i Nemanji Jovanoviću, a za najbolju muziku Miroljubi Aranđeloviću Rasinskom.

Scenografiju potpisuje Igor Vasiljev, kostimografiju Snežana Kovačević, scenski pokret Ivica Klemenc, a muziku, kako je već rečeno, čest saradnik užičkog pozorišta Miroljub Aranđelović Rasinski. U predstavi igraju:Vahidin Prelić, Ana Bretšnajder, Slobodan Ljubičić, Vladimir Kurćubić, Bojana Zečević, Divna Marić, Ivana Pavićević Lazić, Biljana Zdravković, Svetislav Jelisavčić, Momčilo Murić, Nemanja Jovanović, Tijana Karajičić i Slobodan Filipović.

Slađana Vasiljević

Галерија слика

Више из ове категорије « Rumunija 21 Sluga dvaju gospodara »
logo jpf trans

 XXVII JUGOSLOVENSKI POZORIŠNI FESTIVAL - BEZ PREVODA
"Parče hleba, parče neba"

Od 1.do 7.novembra 2022.godine


logo pozoriste 180


grad uzice

logo jpf trans
 

1. nov: Atelje 212 Beograd
ROLERKOSTER

2. nov: JDP Beograd
ČUDO U ŠARGANU

3. nov: ZKM Zagreb
EICHMANN U JERUZALEMU

4. nov: NP Užice
MESEC(DANA)NA SELU

5. nov: Pozorište Prijedor, Gledališče Koper
JUGOSLAVIJA, MOJA OTADŽBINA

6. nov: GP Podgorica, Festival Barski ljetopis
BEZ PORTFELJA

7. nov: NP Beograd
RAT I MIR