ponedeljak, 25 novembar 2019 23:00

"Kako život" u Nacionalnom teatru

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Predstava „Kako život“ koja je izvedena u čast nagrađenih na 24. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu, biće premijerno igrana pred beogradskom publikom u petak, 29. novembra u 20,30 na na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Tekst jedne od najproduktivnijih hrvatskih dramatičarki Nine Mitrović doživeo je veliki uspeh u Hrvatskoj 2018, da bi premijerno u Srbiji bio postavljen u maju 2019. na sceni užičkog pozorišta u režiji Slavenka Saletovića.

„Kako život“ govori o ljubavi i usamljenosti. Akteri drame sreću se u staračkom domu, a „radnja teče kao i život, bez stajanja“ kako kaže autorka Nina Mitrović. Uz puno emocija, iskrenosti, strahova i nadanja, junaci drame proživljavaju zajedno poslednje dane, prepoznaju ljubav, lepotu, životne prioritete. Smenjuju se vedrina i melanholija, tako da se publika i smeje i plače na izlasku.

Narodno pozorište Užice sve do kraja marta 2020. nastupaće na gostujućim scenama, jer su odmah po završetku 24. JPF "Bez prevoda" počeli radovi na rekonstrukciji pozorišne zgrade radi poboljšanja energetske efikasnosti. Kako je zgrada zaštićena kao deo ambijentalne celine Trga partizana, radovi se izvode sa unutrašnje strane. Projekat je vredan 225.000 evra, od čega je EU obezbedila 150.000 evra, a ostatak grad Užice.

Slađana Vasiljević

 

Галерија слика

logo jpf trans

 XXVII JUGOSLOVENSKI POZORIŠNI FESTIVAL - BEZ PREVODA
"Parče hleba, parče neba"

Od 1.do 7.novembra 2022.godine


logo pozoriste 180


grad uzice

logo jpf trans
 

1. nov: Atelje 212 Beograd
ROLERKOSTER

2. nov: JDP Beograd
ČUDO U ŠARGANU

3. nov: ZKM Zagreb
EICHMANN U JERUZALEMU

4. nov: NP Užice
MESEC(DANA)NA SELU

5. nov: Pozorište Prijedor, Gledališče Koper
JUGOSLAVIJA, MOJA OTADŽBINA

6. nov: GP Podgorica, Festival Barski ljetopis
BEZ PORTFELJA

7. nov: NP Beograd
RAT I MIR