ponedeljak, 11 novembar 2019 11:53

Pravo pozorište

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Probaćemo da nastavimo sa predstavama poput „Kavkaskog kruga kredom“, da se oslanjamo na estetiku Paola Mađelija i videćemo da li je to moguće, jer je Mađeli jedinstven, kaže glumac Ermin Sijamija.

Predstava „Kavkaski krug kredom“ je veoma zahtevna, rediteljska i velika anambl predstava. Može li se ona uporediti sa predstavama u sarajevskim pozorištima?

-Ne može. Ona je osveženje za Sarajevo i za sva sarajevska pozorišta. Većina komentara mojih kolega, nakon štu su je gledali, bila je da su želeli da igraju u njoj i da su uživali gledajući je, jer je lepa, pametna i bajkovita. Pravo pozorište. To je rediteljski pečat Paola Mađelija, velikog pozorišnog maga. Probaćemo da nastavimo sa takvim predstavama, da se oslanjamo na estetiku Paola Mađelija i videćemo da li je to moguće, jer je Mađeli jedinstven.

Kakvo je iskustvo ansambla u radu sa Mađelijem?

-Prvi put sam video ansambl koji funkcioniše i koji iskazuje veliko poverenje u reditelja. Pažljivo smo ga pratili i slušali, uživali i mnogo toga naučili od čoveka koji je, na našu veliku žalost, prvi put režirao u Sarajevu i Bosni i Hercegovoni. Bilo je to divno iskustvo.

Tekst i foto: Nenad Kovačević

Ceo tekst objavljen je u JPF Biltenu br.7

Галерија слика

logo jpf trans

 XXVII JUGOSLOVENSKI POZORIŠNI FESTIVAL - BEZ PREVODA
"Šta misliš o svom ocu?"

Od 1.do 7.novembra 2023.godine

logo pozoriste 180
grad-uzice.jpg

ministarstvo kulture

logo jpf trans
 

1. nov: NP Beograd
DECA

2. nov: JDP, Beograd
EDIP

3. nov: GDK Gavella, Zagreb
NAŠ RAZRED

4. nov: NP Sarajevo
IVANOV

5. nov: NP Beograd
OČEVI I OCI

6. nov: CNP, Podgorica
NESPORAZUM

7. nov: Atelje 212, Beograd
OTAC