sreda, 30 oktobar 2019 16:16

Preuzmite našu besplatnu Android aplikaciju

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Danas smo pustili BESPLATNU aplikaciju za Android telefone. U njoj se nalazi detaljno ažuriran pregled svih događanja na JPF-u tokom svih ovih godina. Aplikaciju je uradio naš Multisoft d.o.o, a možete je preuzeti na Google Play-u ili sa ovog linka https://play.google.com/store/apps/details?id=rs.multisoft.jpf&hl=en. Kratko objašnjenje je dato u nastavku teksta.

sajt2

 

Kratko uputstvo

Nakon pozivanja programa, korisniku se na nekoliko sekundi pojavi pozdravni ekran, a zatim uvodni ekrani (7 komada) koji najavljuju sve predstave u konkurenciji ovogodišnjeg festivala. Sa slajda na slajd se prelazi prevlačenjem ekrana na levu ili desnu stranu.

sajt3    sajt4

Klikom na dugme „Preskoči uvod“ korisnik otvara glavni meni (ekran).

Glavni meni (ekran)

sajt5     sajt6

Na ovom ekranu se nalazi glavni meni (da bi se video kompletan sadržaj, korisnik mora skrolovati ekran - prevlačeći ekran gore-dole). Glavne opcije su „Svi festivali“, „Sve predstave“, „Sve nagrade“ i „2019 – Program, organizacija, novosti konferencije...“.

Svi festivali

Festivali su poređani od najnovijeg do najstarijeg. Svaki festival ima 2 dugmeta:

  • Prvo dugme (O festivalu) otvara Internet stranicu sa svim podacima o festivalu (organizaciji, nagradama),  
  • Drugo dugme (Predstave) otvara popis svih predstava festivala sa njihovim autorima, režiserima, scenografima, kostimografima, kompozitorima, glumcima, galerijom slika i video zapisima (i još mnogo više podataka). 

Opcija „Traži“ na ovom ekranu omogućava da ukucavanjem nekog imena proverite da li je traženi učestvovao u organizaciji bilo kog festivala (kao selektor, član žirija, član saveta ili umetnički direktor) ili je bio dobitnik Ardaliona. Isti princip važi i za predstave dobitnice Ardaliona. Na ovaj način će program isfiltrirati samo one festivale u kojima se nalazi traženi zapis.

sajt9

Sve predstave

Predstave su takođe poređane od najnovije do najstarije (od 184. do 1). Ovde nećemo objašnjavati očigledne podatke, ali ćemo napomenuti da klikom na svaku karticu otvarate Internet stranicu sa podacima o odgovarajućoj predstavi.

sajt10

Opcija „Traži“ omogućava da ukucavanjem nekog imena proverite da li je traženi bio učestvovao u "stvaranju" neke od predstava (kao autor, režiser, scenarista, glumac itd). Na ovaj način će program isfiltrirati samo one predstave u kojima se nalazi traženi zapis.

Na primer: Želite da se podsetite u kojim je sve predstavama igrala vaša omiljena glumica? Ništa lakše - u opciji za pretraživanje ukucajte njeno ime i prezime, a program će prikazati samo predstave u kojima je ona igrala. Koje je sve predstave režirao Dejan Mijač, koje su napisali Šekspir ili Biljana Srbljanović, gde je sve igrao Voja Brajović itd itd.  

A zatim kliknite na neku od predstava i pročitajte sve detalje (plus pogledajte fotografije i video zapise).

Želite da program prikaže samo one predstave koje su dobile Ardalione? Otkucajte samo "Ardalion". Želite da vidite koje su predstave dobile 3 Ardaliona? Otkucajte "3 Ardaliona".

Želite da vidite koje su sve predstave došle iz Crne Gore, Beograda, Zagreba, Srbije, Hrvatske, Sarajeva ili Sombora? Želite popis svih predstava Jugoslovenskog dramskog pozorišta? Sigurni smo da već znate šta ćete otkucati.

Aplikacija na vašem telefonu (Android ili iPhone verzija) omogućava da filtrirate podatke o festivalima ili predstavama čak i bez uključenog Interneta. Međutim, Internet veza će biti potrebna ako kliknete na neku od predstava (jer se veći deo podataka o predstavama nalazi na našim Internet stranicama).

Sve nagrade

Predstave koje su dobile Ardalione su, po istom principu kao i festivali, sortirane po opadajućem redosledu - na početku su one sa novijih festivala.

Klikom na dugme "Najbolji glumci" korisnik će otvoriti spisak svih predstava sa nagrađenim glumcima. Otvaranjem podataka o predstavi podsetićete se ne samo najboljeg glumca, već svih kreatora i učesnika u predstavi.

XXIV FESTIVAL

Ovaj ekran ima ukupno 12 dugmadi: Predstave, prateći program, Novosti, Konferencije, Intervjui, Video prilozi, Reč kritike, Bilteni, Selektori, Izveštaj selektora, Savet i Žiri. Sva ova dugmad otvaraju odgovarajuće članke sa sajta jpf.uzickopozoriste.rs. 

sajt7   sajt8

Kako prethodna dugmad nije potrebno objašnjavati, smatramo i da pomoćne ekrane koji sadrže podatke o organizatoru festivala, Narodnom pozorištu Užice, podatke za goste i „O aplikaciji“ sigurno nije potrebno objasniti, ali će podaci i linkovi sigurno biti interesantni svim gostima, kako onima sa strane, tako i domaćim.

sajt11   sajt12

MOBILNA WEB APLIKACIJA - http://m.jpf.uzickopozoriste.rs

Iako svi korisnici imaju mogućnost da preuzmu besplatne aplikacije na svoje mobilne uređaje, i dalje imaju i osnovnu mogućnost pregledanja istog ovog programa kroz bilo koji browser, na bilo kom telefonu (samo je potrebna Internet veza).

Nakon poziva već poznate adrese festivala http://jpf.uzickopozoriste.rs, ukoliko se poziva sa telefona program će korisniku ponuditi da otvori istu ovu prezentaciju, mobilnu web aplikaciju, istu kao što su i Android i iPhone aplikacije. Mobilna web aplikacija se nalazi na adresi http://m.jpf.uzickopozoriste.rs

 

a zatim uvodni ekrani (7 komada) koji najavljuju sve predstave u konkurenciji ovogodišnjeg festivala. Sa slajda na slajd se prelazi prevlačenjem ekrana na levu ili desnu stranu
logo jpf trans

 XXVII JUGOSLOVENSKI POZORIŠNI FESTIVAL - BEZ PREVODA
"Parče hleba, parče neba"

Od 1.do 7.novembra 2022.godine


logo pozoriste 180


grad uzice

logo jpf trans
 

1. nov: Atelje 212 Beograd
ROLERKOSTER

2. nov: JDP Beograd
ČUDO U ŠARGANU

3. nov: ZKM Zagreb
EICHMANN U JERUZALEMU

4. nov: NP Užice
MESEC(DANA)NA SELU

5. nov: Pozorište Prijedor, Gledališče Koper
JUGOSLAVIJA, MOJA OTADŽBINA

6. nov: GP Podgorica, Festival Barski ljetopis
BEZ PORTFELJA

7. nov: NP Beograd
RAT I MIR