sreda, 12 novembar 2014 06:52

Unosno mesto - 4,48

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Predstava „Unosno mesto“ A. N. Ostrovskog u režiji Egona Savina i izvođenju ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda spustila je festivalsku zavesu XIX „Festivala bez prevoda“ u Užicu.

Ardalionom nagrađeni reditelj Egon Savin za predstavu „Mletački trgovac“ (2004. godine) još jednom je pokazao majstorstvo postavkom dela kultnog ruskog pisca, čije teme: korupcija, snalaženje, pohlepa, ne zastarevaju ni 150 godina kasnije.

“Pronaći način da savremeni gledalac doživi Ostrovskog kao nešto što mu je prisno,svoje,
sa čim se može identifikovati, je umetnički standard koji se trudim da dosegnem kroz režiranje ove predstave”, rekao je Savin nakon izvedene predstave.

U „Unosnom mestu“ su angažovani renomirani akteri: Predrag Ejdus, Branislav Lečić, Seka Sabljić, Bogdan Diklić, Srđan Timarov koji predvode ekipu mlađih glumaca i tokom čitave predstave sa publikom ostvaruju odličan kontakt zaslužujući aplauze „na otvorenoj sceni“. Funkcinalnu scenografiju potpisuje Miodrag Tabački, a skupocene kostime Lana Cvijanović.

Publika nije krila zadovoljstvo utiskom o predstavi i kompletnom ovogodišnjom selekcijom, a popularne glumce je pozdravila višeminutnim aplauzom i nagradila ocenom 4,48.

Медије

Галерија слика

Више из ове категорије « BILTEN BR. 7 Obrazloženje stručnog žirija »