sreda, 13 novembar 2013 12:59

Pisac među publikom

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Osim petoro glumaca na užički festival uz predstavu NP Sombor u režiji Borisa Liješevića stiže Biljana Keskenović, direktorka  NP Sombor i pisac komada „Čarobnjak“ Fedor Šili, dobitnik Sterijine nagrade za tekst koji je prvi put postavljen na scenu 14. 2. 2013. premijerom u Somboru.

 Užička publika večeras će na sceni domaćeg pozorišta videti dobro poznata glumačka lica: Saše Torlakovića,Svetozara Cvetkovića,Radoja Čupića,Tatjane Šante Torlaković i prvi put mladog Marka Markovića. Predstava je do sada osvojila 7 nagrada od kojih tri na Sterijinom pozorju.

„Predstava „Čarobnjak“ Fedora Šilija u režiji Borisa Liješevića govori o životu Tomasa Mana. Radnja komada obuhvata period od 1891. godine, kada je Tomas Man bio đak i imao petnaest godina, do 1949. godine, kada je njegov sin Klaus izvršio samoubistvo. Naizgled biografska, ova drama, osim činjenica, zasnovanih na motivima Manovog književnog dela i istorijskim podacima o njegovom životu, u sebi meša biografske činjenice i fiktivne događaje, kao i likove. Ova predstava nije koncipirana kao biografija Tomasa Mana već kao pozorišna igra. U njoj je gledalac, od samog početka, aktivni učesnik“.  
(Fedor Šili)

Predstava traje 1h 30“.

Више из ове категорије « Mediji o Festivalu Bilten br 3. »