ponedeljak, 11 novembar 2013 11:55

KUHINJA otvara 18.JPF

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Da li smo u trci za poslom i boljim životom izgubili naviku zajedničkog ručka i večere, kuhinjskog stola na kome se, osim jela, spuštaju porodični i lični problemi ? Da li je neki drugi prostor zauzeo mesto kuhinje, ili smo se otuđili i zaboravili te jednostavne, životne uporišne tačke kakav je porodični razgovor? Ako je porodica u krizi onda je pravo pitanje „Šta će sutra s'nama biti?

„Kuhinja“ je predstava o pitanjima-problemima komunikacije, ocenjuju kritičari.
„Luksuzna ili skromna, žuta ili plava, iz XVIII vijeka ili najmodernija, sa strujom ili bez struje i tekuće vode, u Tuluzu, Moskvi ili Banjaluci, kuhinja je mjesto gdje se, u svakodnevnim naporima, odvija život, beleži Mladen Materić, koautor teksta i reditelj.
„Tu se donose najveće odluke. Tu se najbrže i najjasnije otkriva naš odnos prema društvu i odnos društva prema nama. Tu se, sa sobom ili sa svojima, svode najteži računi“,dodaje Materić.
Predstava traje 1h40“ i ima vrlo malo teksta ali je publika netremice prati sa punom pažnjom, utisci su sa kragujevačkog festivala „Joakim Interfest“ gde se predstava već takmičila.