XXVIII JPF Bez prevoda, Užice (1-7. nov. 2023)

Ako ovo čitate na telefonu, za bolji pregled događanja na festivalu i statistiku sa prethodnih, otvorite web aplikaciju za mobilne

petak, 22 novembar 2019 12:36

JPF je praznik i radost

Оцените овај чланак
(1 Глас)

-Veoma mi se dopala izjava direktora našeg pozorišta koji je bez dvoumljenja rekao da je junak našeg doba užička publika. Mislim da je to rekao s punim pravom, jer su građani pokazali kulturu ponašanja i svojski podržali i ovog puta JPF, kaže Slobodanka Mira Stanković- Ćirković, predsednica Kola srpskih sestara čije članice su stalni posetioci Festivala i predstava sa redovnog repertoara.

-Za mene je pozorišni festival praznik i radost! Videti toliko kultnih predstava za osam dana retko se kome posreći kao nama, Užičanima. Svaka od predstava je ostavila veliki utisak na mene, role su bile izuzetne, uz veliki govorni opus. Toliko mnogo teksta, a izvođenje maestralno, što je potvrdila i predsednica stručnog žirija rekavši da je falilo još nagrada. Divno je bilo videti sugrađane lepo obučene, uglavnom vesele, srdačno su se pozdravljali sa poznanicima i prijateljima, bez kašnjenja i bilo kakvih nedoličnih događaja. Tajac za vreme predstava je dokaz velike naklonosti i poštovanja prema izvođačima, naravno sa aplauzima kada treba nagraditi glumce, kaže predsednica užičkog Kola.

-Veliki smo srećnici da svake godine upoznamo toliko bardova glumišta i da sa njima budemo u bliskom susretu i razgovoru posle predstava. Na pitanje Ko je junak našeg doba treba dodati da su, osim publike, junaci i organizatori i gosti i novinari i svi koji su učestvovali u realizaciji ovog događaja. Uz puno poštovanje osoblju Narodnog pozorišta Užice na dugogodišnjam trudu, mislim da svi zajedno činimo magiju hrama Talije. Imam i predlog, da sugrađani koji su sprečeni da dođu na predstavu jave pozorištu kako njihova mesta ne bi ostala prazna, jer ima onih koji nisu uspeli da dođu do karte, kaže Slobodanka Mira Stanković- Ćirković.

Inače, Kolo srpskih sestara sarađuje dugi niz godina sa užičkim pozorištem, a 2016. za fundus je poklonilo obimnu kolekciju garderobe koja bi mogla koristiti kao pozorišni kostim.

Slađana Vasiljević

Галерија слика

logo jpf trans

 XXVII JUGOSLOVENSKI POZORIŠNI FESTIVAL - BEZ PREVODA
"Šta misliš o svom ocu?"

Od 1.do 7.novembra 2023.godine

logo pozoriste 180
grad-uzice.jpg

ministarstvo kulture

logo jpf trans
 

1. nov: NP Beograd
DECA

2. nov: JDP, Beograd
EDIP

3. nov: GDK Gavella, Zagreb
NAŠ RAZRED

4. nov: NP Sarajevo
IVANOV

5. nov: NP Beograd
OČEVI I OCI

6. nov: CNP, Podgorica
NESPORAZUM

7. nov: Atelje 212, Beograd
OTAC