sreda, 13 novembar 2019 09:47

Ardalion najboljem mladom glumcu je vetar u leđa

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Želim da se zahvalim svima nama koji smo uspeli da ispletemo mrežu svih tih lepih energija, iz čega je sve ovo proizišlo i napravili smo, kao i prošlih godina, odličan festival. Drago mi je što je žiri, što je publika nešto prepoznala u nama, kao celom ansamblu, kao timu, našem reditelju, meni, tako da hvala vam, rekao je glumac Miodrag Dragičević na dodeli Ardaliona.

Miodrag Dragićević energično i strasno determiniše svet odnosa unutar složene i uzbudljive istorije jednog vladara i istorije jednog grada, obrazložio je odluku stručni žiri.

-Ova nagrada mi puno znači jer je vetar u leđa. Sve ove godine u nazad kad radite na sebi, kad ste poistovećeni svom poslu, kad to radite iz strasti, kad nosite tu istinu u stomaku, lepo je kad se prepozna i kada dobijete nagradu. Ovu nagradu posvećujem mom dedi, mom imenjaku Miodragu Dragičeviću, rekao je mladi glumac koji je nagrađen Ardalionom za najuspešnijeg mladog glumca na 24. JPF „Bez prevoda“.

Najbolji mladi glumac 24. Festivala u Užicu poneo je i nagradu "Avdo Mujčinović" koju je obezbedila medijska kuća "Politika" , a uručio direktor Narodnog pozorišta Užice Zoran Stamatović.

Miodrag Dragičević primio je i nagrade u ime Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda i ansambla predstave "Lorencačo" koja je za komad po tekstu Alfreda de Misea u režiji Borisa Liješevića osvojila i Ardalion za najbolju mušku ulogu (Milan Marić) i Ardalion za najbolju predstavu u celini. Kompanija "Večernje novosti", koja po tradiciji nagrađuje najbolju predstavu po oceni stručnog žirija, darovala je i ovoga puta umetničku sliku, koju je uručio dopisnik te medijske kuće iz Užica Nikola Janković.

 

Slađana Vasiljević


Галерија слика

logo jpf trans

 XXVII JUGOSLOVENSKI POZORIŠNI FESTIVAL - BEZ PREVODA
"Šta misliš o svom ocu?"

Od 1.do 7.novembra 2023.godine

logo pozoriste 180
grad-uzice.jpg

ministarstvo kulture

logo jpf trans
 

1. nov: NP Beograd
DECA

2. nov: JDP, Beograd
EDIP

3. nov: GDK Gavella, Zagreb
NAŠ RAZRED

4. nov: NP Sarajevo
IVANOV

5. nov: NP Beograd
OČEVI I OCI

6. nov: CNP, Podgorica
NESPORAZUM

7. nov: Atelje 212, Beograd
OTAC