JF Slider resolving

Dokle pogled seže
Ivanov
Moja fabrika
Moj festival

Moj festival

Na ovom mestu ćete svakodnevno moći da pročitate najnovije utiske sa festivala. 

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Nikola Popović (1991) rođeni Užičanin, završio je glumu na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Slobodana Šuljagića i Daniela Siča. Honorarni je saradnik NP Užice.

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Pre mesec dana slučajno se nađoh u autobusu za Beograd sa Radom Popović, koleginicom i urednicom festivalskog Biltena. Knjige koje sam ponela da čitam ostadoše neotvorene jer započe razgovor o Festivalu. Dotakosmo se prvog, izlistasmo sve predstave, ko je koju nagradu dobio, složismo se da “Život je san” Narodnog pozorišta iz BG ne dobi ni jednog Ardaliona pošto je konkurencija bila neverovatna. Shvatismo da znamo sve podatke iako nemamo ni jednu programsku knjižicu u ruci. Shvatismo i da su proletele dve decenije od tada, a da sa istim žarom pričamo i radujemo se novembru u Užicu.

Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Već u septembru, poslednjih 20 godina, čim selektori saopšte odluku radujem se festivalu, priča novinar Svetomir Milutinović. I uvek se setim onih prvih festivala, gužvi u holu, u pozorišnoj sali, dodatnih stolica za baš sve predstave. Valjda je vreme drugačije, mi smo se promenili, pa nije baš onako velika euforija kao tih prvih godina, ali se zato uvek, nakon predstava, prisetimo anegdota koje su ih obeležile.

Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Tamara Antonijević (1989) je završila osnovne studije iz dramaturgije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Trenutno je na master studijama primenjene teatrologije u Gisenu, Nemačka.

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Leposava Lela Majstorović, medicinska sestra u penziji, za mnoge Užičane tetka Lela, koja je nežno davala inekcije i bušila uši devojčicama, stigla je iz Kruševca u Užice 1951. godine. Redovni je posetilac Narodnog pozorišta Užice, a prijateljicama, omiljenim glumicama i spisateljicama rado poklanja rukavice koja sama ishekla i koje podsećaju na ranija vremena kada je taj modni detalj bio obavezan pri večernjim izlascima, naročito u pozorištu.