petak, 17 novembar 2017 09:23

Prateći program: Izložba „Radosti“

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

U foajeu Male scene izloženi su diplomski radovi prve generacije studenata scenskog dizajna Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. „Sarađujemo sa Festivalom od kada je scenski dizajn napravljen kao smer na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu i dolazak u Užice je ekskurzija za naše studente na prvoj godini fakulteta. Upravo smo ispratili prvu generaciju studenata, a to što smo izložili njihove diplomske radove je veliki podstrek za studente koji su ove godine gosti Festivala, jer će se radovati ideji da jednom i njihovi radovi budu na ovom mestu“, kaže za festivalski sajt doc. dr Mia David, scenografkinja i profesorka Fakulteta tehničkih nauka.

Saradnja sa užičkim pozorištem i njegovim regionalnim festivalom je važna i za lični i profesionalni razvoj tih mladih ljudi, objavnjava njihova profesorka.

-Ovo je prvi put da ti mladi ljudi krenu na neki veći put sami, što je važno za njihovu emancipaciju i prvi put da budu u festivalskom okruženju- pred predstavu, u toku i nakon predstave na razgovorima, zatim u klubu, da žive sa pozorištem. To je na neki način njihov prvi profesionalni izlazak u svet i mislim da im to pravi temelje za dalje školovanje, kaže Mia David.

Postavka diplomskih radova, kao i pano na ulazu u hol Narodnog pozorišta najava su razgovora koji će se na Maloj sceni održati u subotu, 18. novembra 2017.

-Svake godine u okviru Jugoslovenskog pozorišnog festivala radimo nešto novo. Ovog puta osim izložbe imamo novi format koji zovemo „otvorena škola“ gde razgovaramo o pitanjima scenskog dizajna kroz različite discipline sa gostima Festivala i nekim ljudima koje mi predložimo. Povod za ovaj program je knjiga Tatjane Dadić-Dinulović „Scenski dizajn kao umetnost“, najavljuje Mia David.

Osim autorke, o scenskim elementima, njihovoj upotrebi u rediteljskom postupku i značaju za dramski tekst i doživljaj predstave, govoriće: Nebojša Romčević, Nebojša Bradić i Bojan Munjin. Razgovori počinju u 16h.

Slađana Vasiljević, PR XXII JPF Užice

Медије

Галерија слика

Више из ове категорије « Bilten br. 4 Priče iz bečke šume - 4,13 »
logo jpf trans
 XXVI JUGOSLOVENSKI POZORIŠNI FESTIVAL - BEZ PREVODA
PRIČAJ MI O NEŽNOSTI
Od 1.do 7.novembra 2021.godine


logo pozoriste 180


grad uzice

logo jpf trans
 

Ponedeljak 1. novembar u 19:30
Sedam strahova
BNP Zenica

Utorak 2. novembar u 19:30
Pučina
JDP Beograd

Sreda 3. novembar u 19:30
Tri zime
Pozorište Promena, Novi Sad

Četvrtak 4. novembar u 19:30
Đokonda
CNP Podgorica

Petak 5. novembar u 19:30
64
Atelje 212 Beograd

Subota 6. novembar u 19:30
Strah – jedna topla ljudska priča
NP Pirot

Nedelja 7. novembar u 19:30
Zelena čoja Montenegra
BDP Beograd, GP Podgorica i FGT Budva