sreda, 03 novembar 2021 07:00

Pučina - 4,70

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Druge festivalske večeri publika u Užicu videla je predstavu "Pučina", po tekstu Branislava Nušića, u režiji Egona Savina, a u izvođenju Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Pučina je žanrovski složen komad: tragičan, apsurdan i satiričan. To je priča o lјubavnoj aferi jedne lepe, srećno udate žene sa ministrom u vladi. U ovoj drami svi su ucenjeni i korumpirani, jer je reč o lјudima iz vlasti ili iz neposredne blizine vlasti. Iza porodičnih, prijatelјskih i lјubavničkih odnosa isklјučivo je goli interes. Svi imaju korist od ove afere. Muž koji je službenik u istom ministarstvu, dobija unapređenja, kao i ostali službenici i prijatelјi porodice koji ćute. Nušić nikada ne bi pisao komad o mladoj udatoj ženi koja ima lјubavnika, ali kad je taj lјubavnik ministar u vladi, onda je to i političko i državno pitanje.

"Želeli smo da se bavimo problemom, malo je takvih ženskih uloga, da proživi razne faze na tako fin način, a da ne bude prst u oko. Ja sam želela nju da odbranim, i da razumem, i da opravdam", rekla je glumica Sloboda Mićalović.

"Ja samo želim da spomenem da je Nušić pisao dramu, i ovaj se komad završi kao drama. Jedan stalni permanentni emocionalni titraj jednog pojedinca, koji je doživeo jedan strahovit sunovrat, izgubivši identitet, poreklo, ime, imetak svoj, duhovni, ljubavni i materijalni svet", dodao je glumac Nenad Jezdić.

Галерија слика

Више из ове категорије « 26. JPF Bilten br.2 26. JPF Bilten br.3 »
logo jpf trans
 XXVI JUGOSLOVENSKI POZORIŠNI FESTIVAL - BEZ PREVODA
PRIČAJ MI O NEŽNOSTI
Od 1.do 7.novembra 2021.godine


logo pozoriste 180


grad uzice

logo jpf trans
 

Ponedeljak 1. novembar u 19:30
Sedam strahova
BNP Zenica

Utorak 2. novembar u 19:30
Pučina
JDP Beograd

Sreda 3. novembar u 19:30
Tri zime
Pozorište Promena, Novi Sad

Četvrtak 4. novembar u 19:30
Đokonda
CNP Podgorica

Petak 5. novembar u 19:30
64
Atelje 212 Beograd

Subota 6. novembar u 19:30
Strah – jedna topla ljudska priča
NP Pirot

Nedelja 7. novembar u 19:30
Zelena čoja Montenegra
BDP Beograd, GP Podgorica i FGT Budva